PatoGen Nord AS er nå i drift

Etter flere måneder med bygging og validering av den splitter nye PCR-laben i Bodø, tar selskapet nå imot prøver.

For å kunne tilby enda bedre tjenester til oppdrettere i Nord-Norge, opprettet PatoGen og Labora i 2017 et felles analyseselskap, PatoGen Nord AS. PatoGen Nord er lokalisert i Bodø og skal støtte videre utvikling av en bærekraftig havbruksnæring i Nordland, Troms og Finnmark. Selskapet eies 60% av PatoGen AS og 40% av Labora AS.

Analysevirksomheten er basert på en moderne PCR-teknologiplattform og er identisk med teknologien som ble tatt i bruk i PatoGen sin nye lab som ble åpnet i Ålesund mai 2017. Dette gir mulighet for presise og raske analysesvar.

Vi er veldig fornøyd med nå å kunne åpne for ordinær drift i Bodø, sier Jørn Ulheim, CEO i PatoGen AS. Vi er sikre på at denne satsningen vil tilføre oppdrettsnæringen i Nord-Norge nyttig service og kompetanse. Samarbeidet med Labora AS om opprettelsen av virksomheten har fungert veldig godt og gjør at det er en solid satsning som nå blir lansert.

IMG_0534pressemelding.jpg

PatoGen Nord har fire ansatte. Jim Ness, Vigdis Edvardsen og Siv Høgberg Iversen på lab og kunderådgiver Fredrikke Nyberg.